A körte-almalé jótékony hatása a szervezetünkre, avagy egy lépéssel közelebb az egészséges életmódhoz

A körte-almalé jótékony hatása a szervezetünkre, avagy egy lépéssel közelebb az egészséges életmódhoz

Körte-almalé fogyasztása a kóla helyett

Véleményem szerint az, hogy idős korunkban milyen egészségügyi állapotban leszünk, azt most a 20-as éveink alatt alapozzuk meg. Amennyiben oda figyelünk a rendszeres mozgásra, az egészséges étkezésre, a folyamatos bőrápolásra, akkor úgy gondolom, a testünk meg fogja köszönni nekünk ezt a törődést az évek múlásával, akár körte-almalé rendszeres fogyasztásával, akár sok mozgással, akár a stressz kerülésével tesszük is ezt. Én személy szerint kiváltképpen ügyelek arra, hogy minél kevesebb egészségtelen italt, ételt fogyasszak és ezeket igazán egészséges, vitaminokban gazdag tápanyagokkal váltsam ki. Első neki futásként azzal kezdtem, hogy elhagytam a cukros üdítőket, helyette körte-almalé fogyasztásának kezdtem. Amit rövid időn belül a szervezetem nagyon meg is hálált, ugyanis szó szerint éreztem, ahogyan a szervezetem töltődik fel vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A jótékony hatást érezve fokozatosan tértem át az egészségtelen ételekről, a minél több zöldség és gyümölcs fogyasztására. Már egészen rövid idő elmúltával éreztem, ahogyan szervezetem hálás a sok vitaminért és természetes tápanyagért, elkezdtem kívül-belül megújulni és újra érezni azt, hogy mennyire jó és hálás dolog egészséges testben élni.

A körte-almalé jótékony hatása a szervezetünkre, avagy a körte áldásai

A körte-almalé jótékony hatásait legegyszerűbb ketté osztva, két részletben tárgyalni gyümölcs összetevőnként. Úgyhogy kezdjük a körtével. A körte számos jótékony hatásáról ismert, melynek egyik legismertebb és legradikálisabb hatása a rákkal szembeni harcról híres. Miután a körtében rengeteg C-és K-vitamin rejlik, de mindemellett ásványi anyagokban, a rézben is bővelkedik – ennek köszönhetően antioxidánsként harcol a káros szabadgyökök, így a rák kialakulása ellen is. A másodlagos szintén közismert és rendkívül hasznos hatásai közé tartozik a körtének, hogy óvja a szívünket. Miután a körte nagyon rost dús gyümölcs, ez kifejezetten jót tesz a szívnek. Kutatások kimutatták, hogy a rost csökkenti a koleszterinszintet azzal, hogy megköti az epesavat, és kihajtja a szervezetből. Szakértők még arról is meg vannak győződve, hogy a körte rendszeres fogyasztásával 50%-kal csökken a stroke esélye. Emellett megint csak áldásos hatásai közé tartozik, hogy képes szabályozni a cukorszintet. Mivel jelentősen gazdag rostokban és alacsony a glikémiás indexe, a körte az egyik legjobb étel azoknak, akik cukorbetegséggel küzdenek. Ugyanis a szervezet lassan emészti meg a körtében lévő tápanyagokat, így elfogyasztása után nem ugrik meg a vércukorszint, vagyis kontroll alatt lehet tartani a vér glükóz szintjét. Ezenfelül még rendszeres fogyasztása képes megelőzni a csontritkulást is. Ugyanis kedvezően hat az ízületi kopásokra, megakadályozhatja az ízületi gyulladás (arthritis) egyes fajtáinak kialakulását is. Egyes kutatások szerint a kalcium hormonális szabályozásában és a sejtosztódás folyamatában is fontos szerepet játszik. Szintén fontos hatásai közé tartozik, hogy óvja a látásunkat. Kutatások szerint napi 3 körte elfogyasztásával, már nagyon sokat tehetünk a látásunk megőrzéséért. A körtében lévő anyagok ugyanis csökkentik a makula degeneráció kialakulását, ami az időskori vakság egyik leggyakoribb oka. Ezenfelül még szintén áldásos hatása a körtének, hogy salaktalanít. Mivel a körtében lévő rostok nemcsak a szívnek tesznek jót, de az emésztőrendszernek is, hiszen a körte az egyik legjobb salaktalanító gyümölcs hírében áll. Ugyanis képes kimosni a szervezetből a méreganyagokat, ezáltal meggyorsítja az emésztést, így segít a fogyásban is. Emellett a vastagbélrák kialakulását is a minimálisra redukálja.

Mint láthatjuk számos egészségre felettébb áldásos hatása van a körtének, és meglátjuk majd, hogy az almának nem különben. Én személy szerint éppen ezért fogyasztom napi rendszerességgel a Simon gyümölcs körte-almalé fantasztikus vitaminbombáját, melyet a szervezetem maximálisan meg is hálál. Akit bővebben érdekelne az adott gyümölcs ital, az látogasson el a https://simongyumolcs.hu/termek/korte-alma-5l/ weboldalára és rendelje meg az íncsiklandó mennyei nedűt.

A körte-almalé jótékony hatásai, avagy az alma áldása

Kutatások igazolják, hogy már napi egyetlen alma is csökkenti az olyan betegségek kialakulásának a kockázatát, mint például a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór. Mint a legtöbben tudjuk az alma nagyon gazdag mindenféle rostokban, bizonyos fajta rostjai példának okáért azért felelősek, hogy csökkentsék a koszorúér-betegség kialakulásának kockázatát. Az alma húsában található rostok, ezzel szemben a szív- és érrendszer számára biztosítanak hatalmas védelmet.  Az alma emellett szabályozza a vércukorszintet, ezáltal csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Megint csak nagyon érdekes, hogy az alma a hírhedt stroke ellen is képes felvenni a harcot.

Továbbá megint csak egy hatalmas előnye az almának, hogy a tudósok azt is bebizonyították, hogy a rendszeres fogyasztása jelentős védelmet jelenthet az asztma ellen. Ezt legfőképpen a gyümölcs húsában megtalálható antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületeknek köszönheti.

A körte-almalében fele-fele arányban találjuk meg ezeket a fent emlegetett üdvözítő hatásokat, és mindemellett az íz élmény is határtalanul finom. Mindenképpen megér egy próbát!