Monitor szemüvegek az eoptika kínálatában

Monitor szemüvegek az eoptika kínálatában

 Monitor szemüveg az eOptika kínálatában

 Munkámból és hobbimból adódóan, én személy szerint viszonylag sokat ülök laptop, illetve asztali gép előtt. Ha éppen nem írok, akkor általában vagy a munkámhoz vagy a szakdolgozatomhoz gyűjtök anyagot,  ami úgy 30%-ban  könyv alapú kutatás de a további 70% monitor előtt ülő világhálón való böngészés.  Sajnos akkor még nem is beszéltem arról, hogy ma már többek között én is, ha kikapcsolódásra vágyok leginkább netflixen vagy tv-ben keresek valami éppen az érdeklődési körömbe bele vágó sorozatot, de ilyenkor már a legtöbb esetben muszáj felvennem az eOptikában vásárolt monitor szemüvegemet.

Mindezt összefoglalva az életem nagy részét a monitor előtt töltöm. Egyrészt persze nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy azt csinálhatom ami szeretek és nem kő kemény utálatos fizikai munkával kell megkeresnem a jövedelmem. De viszont, mivel egyrészt az egyetem, másrészt a munkám is fokozott kreativitást igényel gyakran előfordul, hogy a hét végére már szinte teljesen kiégek mind szellemileg, mind sajnos testileg is. Hiszen az egész napos monitor előtt való ülés egyrészt a derekat, másrészt a szemet is teljesen kikészíti. Éppen ezért szoktam a hete legalább 3szor elmenni futni, hogy kicsit kimozgassam a begémberedett izmaim. Másrészt felfedeztem egy szem kimélő megoldást is amely alapjaiban változtatta meg a mindennapjaimat. Mondanom se kell, negyed annyiszor kap el a kínzó fejfájás mint azelőtt, hogy tudtam, hogy létezik ilyen opció is. Hiszen a szemem önmagában jó de egy ídő után, a kijelzőről jövő kék fény rendkívül lefárassza.

 Az eOptika kínálatában

Mint már az előbbiekben is említettem előszór az eOptika kínálatában találkoztam ilyesfajta szemüveggel. Előtte azt sem tudtam létezik ilyen, hiszen ha tisztában lettem volna vele már réges-rég beszereztem volna egyet magamnak a www.eoptika.hu kínálatából. Ai nem ismerné ez egy speciális kifejezetten állandó számítógép használóknak kialakított szemüveg, amely specifikusan képes a káros kék fényeket kiszűrni, hogy azok ne roncsolják annyira a látásunkat. Hiszen aki ilyen munka körben dolgozik, pontosan tudja, hogy egy-két óra után a szemei elkezdenek szúrni, fájni és égni. Továbbá ezeket a tüneteket gyakran kíséri párhuzamosan fej-nyak és hátfájás is. Ennek a tünet együttesnek már egy speciális nevet is adtak az orvosok,  mégpedig a CVS ( Computer Vision Syndrome) vagyis magyarul valahogy úgy fordítjuk, mint – Számítógép előtti munkavégzés okozta szindróma- vagyis ez egy abszolút valós probléma amit nem árt minél előbb kezelni.

Lehetőségek az eOptikában

Az eOptika kínálatán belül rengeteg ilyen jellegű szemüveggel találkoztam , mind dioptria nélküli, mind dioptriás verzióban, hiszen ez az alternatíva nem csak olyan embereknek ajánlott akiknek egyébként szinte tökéletes szeme van, hanem azoknak is fokozottan fontos ez, akiknek rossz látásuk van és rendelkeznek már nekik megfelelő dioptriás szemüveggel. Hiszen egy átlag szemüveg nem szűri ki a káros kék fényt, ehhez minden esetben specifikus szükséges. Érdemes felnézni az eOptika webkatalógusába, hiszen hatalmas kínálattal és rendkívüli kedvezménnyel várja látogatóit a weboldal. A monitor szemüvegekre akár 40 %-os kedvezményt is ki lehet fogni, ha éppenséggel szerencsénk van. Egyébként az ilyenek  ára egy alacsony kategóriás szemüvegének felel meg az eOptikában és ha szükségünk úgy tartja nyugodtan kérhetünk bele a látásunknak megfelelő dioptriát.

Hogy én  miért az eOptikát választottam?

Számomra abszolút megfelelő szolgáltatást nyújtott az eOptikának mind a kínálata, mind a szakértő hozzá értése is az adott témákhoz. Én mielőtt rendeltem volna tőlük, elmentem a saját irodájukba biztonság kedvéét egy látás vizsgálatra is, hogy megtudakoljam, hogy a sok fejfájásom mögöttes indítéka vajon nem az e, hogy igazából a szemem rossz. De szerencsére ne,  a látásom még mindig szinte tökéletes így nem volt szükségem semmilyen látás javító eszközre, csupán a monitor kímélő lencsére. Azt hiszem mondanom sem kell, hogy amióta megvásároltam, mintha kicseréltek volna. Sokkal tovább, sokkal produktívabban tudok dolgozni mindenféle fejfájás, vagy szem szúrás nélkül.

  Konklúzióként én rendkívül hálás vagyok az Eoptikának, hogy felhívta a figyelmemet erre a lehetőségre is. Hiszen annak, aki mindennap órákat ül  a laptop előtt,  annak valóban nagyon veszélyes a látásra a kijelző sugározta kék fény, nem véletlen van a szervezetünkre is ilyen romboló hatással. Számomra óriási könnyebség a monitor szemüveg használata, hiszen  eltűntek a kínzó tűnetek és végre igazán csak arra tudok koncentrálni amit szeretek az írásra és az azt megelőző kutató munkára. Végszóként pedig mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy az eOptika oldalán nézze meg ezt az alternatívát, hiszen soha ne feledjük azt el, hogy a látásunk az egyik legnagyobb kincsünk is!